Lise Finckenhagens kalde rabarbrasuppe

Server rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis eller pisket krem.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kald rabarbrasuppe

Rabarbra er syrlig og god sommermat. Her er Lise Finckenhagens tips til en enkel og kjempegod dessert med rabarbra.

Slik gjør du

Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.

Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. La det koke til sukkeret er oppløst.

Tilsett rabarbra og la suppen småkoke i ca. 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.

Avkjøl og server suppen med delte jordbær og vaniljeis eller myk pisket krem.

Tips

For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller grenadinsirup.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+