Laster innhold, vennligst vent..
Lise Finckenhagens kalde rabarbrasuppe
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kald rabarbrasuppe

Rabarbra er syrlig og god sommermat. Her er Lise Finckenhagens tips til en enkel og kjempegod rabarbradessert.

Slik gjør du

Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.

Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. La det koke til sukkeret er oppløst.

Tilsett rabarbra og la suppen småkoke i ca. 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.

Avkjøl og server suppen med delte jordbær og vaniljeis eller myk pisket krem.

Tips

For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller grenadinsirup.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+