NRK Meny
Kald potetsuppe med purreløk og sherry

Potetsuppe med olje og gressløk på toppen serveres kald som en forrett.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Kald potetsuppe med purreløk og sherry

Filip Langhoffs ideelle forrett er en kald potetsuppe med purre og en smak av sherry og crème fraîche.

Slik gjør du

Skjær purren og potetene i terninger. Fres purren i smøret uten at den tar farge. Tilsett potetene og smak til med salt og pepper. Hell på vin og vann. Legg i urtebuketten. La det koke i 30-40 minutter. Fjern urtebuketten.

Miks suppen i en blender. Bland inn crème fraîche og en spiseskje sherry. Sett suppen kaldt.

Ha i to spiseskjeer mineralvann rett før servering. Pynt med gressløk og gressløkblomster.

Tips

Vichyvann

  • Vichyvann er et naturlig mineralvann fra Vichy.
  • I Sverige og Finland brukes betegnelsen vichyvatten om en slags kunstig mineralvann som ligner på selters.
  • (Kilde: Store norske leksikon)

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord