NRK Meny

Kald melonsuppe med hummer

Anne Hjernøe bruker cantaloupemelon til sin suppe sammen med hummerklør og topping av gresskarkjerner, dill og sitronskall.

Slik gjør du

Kjør det meste av melonen i en blender til du har en flytende suppe. Smak til med litt salt. Resten av melonen skjæres i små terninger og has i suppen. Sett suppen i kjøleskapet, så den er iskald når den skal serveres.

Ta hummerkjøttet ut av klørne og plukk det i stykker. La ev. et stykke av kloen være hel.

Rist gresskarkjernene i olje og salt til de er gylne og sprø. La dem bli helt avkjølt. Hakk dem grovt sammen med frisk dill og nyrevet sitronskall.

Legg hummerkjøttet i suppeskålene, hell over cantaloupesuppen og dryss topping over. Serveres med en gang.

Tips

Oppskrifter: Anne lager mat i New York

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR