Kakemenn med sjokolade

Det er flere måter å pynte kakemenn på. Men noen foretrekker dem helt nakne.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Kakemenn

Kakemenn er pepperkakenes lyse og mindre krydrede bror. De kan spises uten noe på, eller pyntes med alt fra konditorfarge til sjokolade.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene. Deigen kjøres glatt, og settes gjerne på kjøl over natten.

Deigen kjevles ned til fire millimeters tykkelse. Bruk formene du har lyst til, stikk ut, og legg kakene på stekebrett.

Kakemenn stekes lys gylne i stekeovn på 210 grader. Følg med underveis – det tar lengre tid hvis kakene er tykke, kortere hvis de er tynne. Det tar i underkant av ti minutter.

Tips

Kakemenn

Tre fine kakemenn med røde julebukser.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kakemenn kan spises «bare», dyppes i smeltet sjokolade, som på bildet over, pyntes med melis (med konditorfarge) eller males med konditorfarge (til høyre).

Kilde: Dampbageriet i Kristiansand i TV-programmet «Julebakst»