Mor monsen kake

Dette er Lise Finckenhagens versjon av Mor Monsen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kake: Mor Monsen

Mor Monsen var en dyktig bakstekone som forfatter Hanna Winsnes gjorde ære på, ved å oppkalle en kake etter henne. For mange blir det ikke jul uten.

Slik gjør du

Varm oven til 180 grader. Kle en liten langpanne, i størrelsen 20 x 30 centimeter cirka, med bakepapir.

Rør smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Pass på at du rører/visper godt mellom hvert egg du tilsetter. Tilsett revet sitronskall og hvetemelet blandet med vaniljesukker og bakepulver. Bland alt raskt sammen til en jevn og glatt røre.

Fyll røren over i langpannen og bre den jevnt utover. Dryss over mandler, korinter eller rosiner og perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i cirka 25 minutter, sjekk med en kakepinne om den er klar. Overflaten skal være lysebrun, men kaken må ikke stekes for lenge.

Avkjøl kaken på rist og skjær den gjerne opp i snipper, eller vanlige firkanter.

Kilde: Lise Finckenhagen i Holm NRK P1+