Laster innhold, vennligst vent..
Kake med valmuefrø

Mektig kake med valmuefrø og vaniljesmørkrem.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Kake med valmuefrø

Denne kaken ble til da våre tyske au pair savnet mammas kake. Vi bestemte oss for å prøve å lage den i Irland. Etter litt eksperimentering kom vi opp med denne oppskriften. Den er utrolig mektig, et lite stykke er som regel nok.

Slik gjør du

Kaken lages i rund form, 20 cm. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør sidene.

Sett stekeovnen på 170 °C.

Rør smøret i en stor bolle eller i mikseren til det er mykt. Tilsett sukker og visp til blandingen er lys og luftig. Ha i ett egg om gangen og visp godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel og bakepulver, tilsett valmuefrø og rør til alt er blandet.

Ha deigen i kakeformen, lag en liten fordypning i midten med baksiden av en skje. Stekes i ovnen i 25–28 minutter eller til den er ferdig stekt. Sjekk med en bakepinne.

La kaken stå i 5 minutter før du forsiktig tar den ut av formen. Avkjøles på rist.

Smørkrem med vanilje
Varm melken i en kjele, ha i sukkeret og rør mens melken varmes opp og til sukkeret har løst seg opp.

Visp eggeplommene. Ha melken og sukkeret over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen. Sett på lav varme, så ikke eggeplommene klumper seg. Småkok under røring i 10 minutter, til sausen dekker baksiden av en skje. Sett sausen til avkjøling.

Ha vaniljeekstrakt i smøret og visp det helt mykt. Ha i saus spiseskje for spiseskje mens du visper til du får en fin krem.

Kake med valmuefrø og vaniljesmørkrem
Når kaken er avkjølt deler du den i to med en lang kniv med sagblad. Plasser ett lag av kaken på et fat og smør på to store spiseskjeer smørkrem. Legg den andre halvdelen over. Smør resten av smørkremen på toppen og sidene med en palettkniv. Du kan også la være å dele kaken og bare ha smørkrem på toppen og sidene.

Tips

Kaken holder seg noen dager og den kan fryses uten smørkremen.

Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!