Laster innhold, vennligst vent..
Kake med sjokoladebunn, pærer, marengs og vaniljeyoghurt

Her er kaken under oppbygging. Nederst er den ene sjokoladekakebunnen, så pæremos, marengs og vaniljeyoghurt. På toppen skal det et lag med sjokoladekake, glasur og pynt. Kanten skal skjæres til og det skal legges tynne skiver pære utenpå.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Kake med sjokoladebunn, pærer, marengs og vaniljeyoghurt

Da TV-serien Hygge i Strömsö fylte ti år ble det laget en jubileumskake med mange lag. Det ble en ordentlig festkake med to sjokoladekakebunner, marengs, pærer kokt med ingefær og vaniljeyoghurt.

Slik gjør du

Sjokoladekaker

Kaken bakes i to runde former med diameter på 20 centimeter.

Sett ovnen på 175 grader. Varm smøret til det smelter. Tilsett sukker og egg. Rør inn de tørre ingrediensene. Ha smør og mel i springformene. Fordel røren i de to formene. Kakene stekes i 25 til 30 minutter. Ta kakene ut av ovnen og sett til avkjøling.

Marengsbunn

Visp eggehviter, sukker, eddik og halvparten av maisennaen til en stiv marengs. Smør og pudre en form eller et bakepapir med resten av maisennaen. Ha på marengsen, og lag en jevnt tykk sirkel som er 20 centimeter i diameter. Stekes i ovnen på 140 grader i en time. Ta marengsbunnen ut, og sett den til avkjøling. Lag gjerne marengsbunnen dagen i forveien.

Ingefærkokte pærer

Skrell pærene og legg dem i en gryte. Skjær syltynne skiver av ingefær og ha over pærene. Hell over hvitvin og vann til pærene er dekket. Tilsett sukker, vaniljestang, sitronskall og sitronsaft. Kok pærene til en kniv akkurat glir gjennom. Riv halvparten av pærene til mos. Resten av pærene skjæres i tynne skiver på en mandolin.

Vaniljeyoghurt

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Visp vaniljefrø med yoghurt og melis.

Kakaoglasur

Bland ingrediensene til glasuren.

Sette sammen kaken

Begynn med den ene sjokoladekaken i bunnen. Ha på pæremos og fordel den utover. Legg på marengsbunnen og dekk den med vaniljeyoghurt. Ha på den andre sjokoladekaken og dekk den med glasur.

Legg pæreskiver rundt kanten. Jubileumskaken til Strömsö ble også dekorert med melis og spiselige blomster.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE