Slik gjør du
I en varm jernpanne stek østerssopp i press, krydre godt med salt og pepper. Snu den 4 ganger. Når den er stekt legg den over på en skjærefjøl.
Visp sammen kikertmel, potetmel, vann med kullsyre og bakepulver til en tykk røre. Tilsett 2 spiseskjeer panko i røren.
Gni inn soppen med røykt paprikapulver og press litt sitronsaft over. Del opp soppen i strimler. Tilsett strimlene i røren og bland godt. Form til avlange steker og rull dem i pankobrødsmuler. Stekes ferdig i ovn i 30 min på 180 grader.
Serveres med rødkål, rosenkål og sjysaus.
Tips
Tilsett 1 dl valnøtter eller cashewnøtter og 1/2 dl tørket frukt inn i steika før du steker den. Du kan også steke den i en brødform.
- Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og rosmarin
- Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin
- Oppskrift: Sellerirotkrem
- Oppskrift: Grønnsakbasert sjysaus