Julestek av østerssopp

Østerssopp stekes i pannen, får smak av røykt paprika og sitron før de blandes med en røre, rulles i brødsmuler og stekes i ovnen.

Foto: Richard Nystad

Julestek av østerssopp

Østerssopp eller annen sopp er hovedingrediensen i Richard Nystads julestek. Den får et sprøtt lag av brødsmuler før den stekes i ovnen.

Slik gjør du

I en varm jernpanne stek østerssopp i press, krydre godt med salt og pepper. Snu den 4 ganger. Når den er stekt legg den over på en skjærefjøl.

Visp sammen kikertmel, potetmel, vann med kullsyre og bakepulver til en tykk røre. Tilsett 2 spiseskjeer panko i røren.

Gni inn soppen med røykt paprikapulver og press litt sitronsaft over. Del opp soppen i strimler. Tilsett strimlene i røren og bland godt. Form til avlange steker og rull dem i pankobrødsmuler. Stekes ferdig i ovn i 30 min på 180 grader.

Serveres med rødkål, rosenkål og sjysaus.

Tips

Tilsett 1 dl valnøtter eller cashewnøtter og 1/2 dl tørket frukt inn i steika før du steker den. Du kan også steke den i en brødform.

Juletallerken med stek av østerssopp, rødkål og rosenkål

Juletallerken med sellerirotkrem, rosenkål, rødkål og sjysaus.

Foto: Richard Nystad

Kilde: Richard Nystad