Juleskum

Juleskummet holder i opptil 3 uker.

Foto: Marit Hegle

Juleskum

Dette juleskummet er en blanding av marshmallows og tradisjonelle kokosboller. De er søte, luftige og de smelter på tungen.

Slik gjør du

Legg gelatinplatene i bløt i 50 gram kaldt vann.

Kok opp 100 gram vann i en kjele, 150 gram sukker, glukosesirup, frøene og stangen fra vaniljestangen. Hvis du benytter vaniljesukker istedenfor vaniljestang, tilsetter du vaniljesukkeret senere i prosessen. La blandingen koke på medium varme til det når 117 grader.

Mens sukkeret koker vispes eggehvitene til de skummer. Da tilsettes gradvis 2 spiseskjeer sukker, samt vaniljesukker hvis du skal bruke det, til marengsen blir blank.

Når sukkerlaken når 117 grader fjernes vaniljestangen, så helles sukkerlaken i en tynn stråle over i marengsen, mens det vispes på høy hastighet. Forsøk å ikke treffe vispene. Pisk videre til marengsen blir blank og stiv.

Varm opp gelatinen med vann i en kjele på svak varme, under omrøring. Når gelatinen er helt oppbløtt helles den i en tynn stråle over i marengsen, og vispes på høy hastighet. Visp videre til alt er jevnt blandet og marengsen igjen er fast og blank.

Legg bakepapir over en fjøl og smør marengsen utover papiret. Forsøk å få den mest mulig firkantet, og cirka 2 centimeter høy. Sett den i kjøleskapet for å stivne, minimum 2 timer.

Bruk en skarp kniv og skjær ut kvadrater av skummet.

Smelt non-temp/overtrekk, eventuelt mørk kokesjokolade og delfiafett, på svak varme i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Finn frem kokos og legg kokosen i en skål.

Dypp hver marengsbit i sjokolade. La den renne av seg litt og strø så over kokos på alle sidene utenom det som blir bunnen. Sett bitene på et bakepapir for å stivne.

Oppbevar skummet i en tett boks i et kjølig rom eller i kjøleskapet. Disse holder seg fint i opptil 3 uker.

Kilde: Marit Hegle