NRK Meny
Video Kjartan Skjelde lager julenøtter

Julenøttene kan du pakke i cellofan og gi i gave eller henge på juletreet.

Julenøtter

Jul og nøtter henger sammen. Denne gangen er nøttene ferdig knekt og blir snacks som er enkle å spise og som smaker litt annerledes.

Slik gjør du

Kok nøttene i saltet vann til vannet har fordampet.

Ha på solsikkeolje til det dekker nøttene. Nøttene stekes i oljen til de er gylne og sprø.

Sil av olje og drypp nøttene av på et klede. Smak til med Maldonsalt.

Anrettes i en stor bolle eller i små pakker laget av cellofan med sløyfe til å gi bort eller henge på juletreet.

Tips

Den beste måten å skolde nøtter på er å bake de i oven på 160 grader i ca 15-20 min. Så skal det innerste skallet lett gå av. Sitter det fortsatt på har du de lenger i ovnen. Men du kan også få kjøpt ferdige skoldet nøtter.

Julenøttene brukes som snacks gjennom hele julen, finhakkes som dryss over sjokoladekaken eller pakkes inn som små gaver.

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld