I kø for å sikre seg julematen Det er ikkje black friday eller januarsal. Likevel har det vore lang kø utanfor butikken på Sunnmøre før opningstid kvar dag den siste tida. Av Olaug Bjørneset og Sissel Beate Brunstad
Noen rosiner på avveier kan snu jula på hodet Passer du ikke på din firbeinte venn i jula, kan det faktisk føre til døden. Her er seks tips til en trygg jul fra veterinæren. Av Guro Hatlo og Helena Rønning
Kvelden før kvelden-kokk med prestasjonsangst: - Jeg har brukt omtrent fem tusen kroner Kvelden før kvelden nærmer seg, og årets ribbe skal lages. I år er det stjernekokk Christopher Haatuft som står for menyen, og som skal komme med julemiddag-inspirasjon. Av Mia Sætre Størksen
Hele menyen til «Kvelden før kvelden» Dette er trioen som sikrer julestemningen lillejulaften. Michelin-kokk Christopher Haatuft står bak kveldens imponerende meny. Årets brune julesaus er en halv kokkeutdannelse, sier han. Av Ingvill Bjorland
Brun julesaus, fermentert surkål og flamberte svisker Her har du en halv kokkeutdannelse i en liten saus, ifølge Michelin-kokk Christopher Haatuft. Dette er virkelig god og brun julesaus verdig en hvilken som helst ribbe og julemiddag med surkål og svisker.
Filippinsk lechon – svineribbe fra Filippinene Kokk Christopher Haatuft mener at filippinerne faktisk gjør det hakket bedre enn oss med ribba. Og han deler denne svingode vinner-ribba med oss, som den filippinske kokken Tom Cunanan gjorde med ham.
Reneés ribbe med sprø svor og saus Ingrid Espelid Hovigs ribbe lever videre. Kokk Reneé Fagerhøi har latt seg inspirere og høyner det hele med sine egne favorittsmaker.
«Colcannon» – irsk rustikk potetstappe Irsk potetstappe har mye – og myk smak. Også ser den så frisk og fin ut. Du kan se at den smaker eventyrlig godt.
Nøttestek med tyttebær Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarretter. Denne hjemmelagede steken overgår det meste, og du trenger ikke være vegetarianer for å elske den.