skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Ungarsk ribbe

Selv om du slett ikke er klar for julefeiring ennå, er det ingen grunn til å la verken pinnekjøttet eller ribba få ligge i fred i kjøledisken.

Publisert 03.12.2004 11:05.
Av M. Patricia Clayford

Dette trenger du:

(6 porsjoner)
1 ½ kg tynnribbe
2 ts salt
1 ts peppermiks
1 ts paprikapulver
1 ss finhakket soltørkede tomater
5 tomater
5 båt hvitløk
4 ss olje

Slik gjør du:

Skjær av svoren på ribba.

Bland sammen krydder og olje og pensle hele ribba. Hvitløksbåtene renses og deles eventuelt i strimler før de legges på toppen.

Om ønskelig kan ribba pakkes i aluminiumsfolie og trekke et par dager.

Stek ribba med fettsiden opp på 175° C i cirka 1 - 1 1/2 time.

Server med surret løk og paprika, pickles og eventuelt små, grove pølser.



Oppskrift fra Opplysningskontoret for kjøtt.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no