skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Samleside: KJØTTRETTER

Tinas chili con carne til mange

Tina lager chili con carne til ti sultne studenter. Det kan du også gjøre, eller fryse den ned porsjonsvis.

Carpaccio av oksefilet

Denne retten serveres med en valnøtt- og rosmarinvinaigrette og oppskriften gir fire porsjoner.

Ostekoteletter

Fylte Koteletter Foto: OFK, Studio Dreyer-Hensley
Her skal du få en spennende vri på kotelettmiddagen. Del koteletten vannrett inn mot benet og legg ost og spekeskinke i «lommen».

Viltgryte med reinsdyr

Klekk ut en eventyrlig jakthistorie. Be til selskap og by på resultatet. Kan Peer lyve så kan vel du!

Svinekjøtt og grønnsaker i form

Svin er det kjøttslaget vi spiser mest av i Norge. Hver nordmann spiser cirka 25 kilo svinekjøtt årlig. Prøv å stek den i ovn, sammen med masse grønnsaker.

Mors kjøttkaker

I gryta hennar mor er det kjøttkaker, iallefall én gang i uka. Alle mødre har sin vri, men den er det umulig å vri ut av dem.

Erter, kjøtt og flesk

Når du må begynne dagen før å lage middag vet du at det er alvor. Da er det ikke bare middag, men «middag-middag».

Ventesnadder og festbiff

Valgdagen er for mange en både spennende og svært lang dag. Det er viktig å ikke glemme å spise. Vi foreslår litt ventesnadder underveis, og en real festbiff til valgets vinnere.

Fårikål på brasiliansk

Vi mener det er grunn til å innlede fårikålsesongen på brasiliansk vis.

Flambert kalvefilet

Vi har nå gått inn i valgkampens siste uke. I en tid med mye billig valgflesk mener vi det er viktig å unne seg litt skikkelig tilberedt kvalitetskjøtt. Enkelt er det også.

FLERE SAKER
Reinsdyrfilet (29.08.2005)
Vant NM med schnitzel (26.08.2005)
Greske lammeskiver (17.08.2005)
Oksegryte i tagine (16.08.2005)
Beef Pebre (15.07.2005)
Estofado de carne (08.06.2005)
En klassiker (25.05.2005)
Kjøtt og påsse (10.05.2005)
Duer på fat (26.04.2005)
Kinakarbonader  (28.01.2005)
Thaikjøttboller (21.01.2005)
Enkelt og magert (03.01.2005)
Deilig skinkestek (21.12.2004)
Biff med brie (08.12.2004)
Svinaktig godt! (15.11.2004)
Chateaubriand  (08.10.2004)
Grønnsaksuppe (03.09.2004)
Grillet hestebiff (06.08.2004)
Hvitvinskokt roastbiff (05.08.2004)
Hamburger (30.07.2004)
Kålpudding (29.07.2004)
Rask wrap (28.07.2004)
Pølse i øl (26.07.2004)
Lammekjøtt i ovn (26.07.2004)
Kjøttkaker på spyd (22.07.2004)
Spekesmørbrød  (19.07.2004)
Toast Greta (15.07.2004)
Svinefiletspyd (15.07.2004)
Hot dogs (11.07.2004)
Polynesisk ribbestek (24.06.2004)
Mager salat (16.06.2004)
Pølser med digg (24.05.2004)
Jamaicapanne (10.05.2004)
70-tallsretro (26.03.2004)
Biff creole (12.03.2004)
Biff og båndspagetti (02.03.2004)
Biff Stroganoff (19.02.2004)
Enkel lasagne (11.02.2004)
Red curry beef (09.02.2004)
Biffpai (04.02.2004)
Bidos! (04.02.2004)
Svin med cashewnøtter (02.02.2004)
Indrefilet med papaya (22.01.2004)
Soppgryte med squash (19.01.2004)
Snadderlompe (16.01.2004)
Skinkebiff med pasta (14.01.2004)
Wok deg sunn (09.01.2004)
Reinsdyrfilet (05.01.2004)
Partystek (18.12.2003)
Postei og paté (05.12.2003)
Foliebakt biff (01.12.2003)
Fenalår som juletapas (01.12.2003)
Kjøtt og suppe (27.11.2003)
Årets juleribbe (24.11.2003)
Medisterkaker (24.11.2003)
Nydelig pinnekjøtt! (19.11.2003)
Duften av reinskav  (18.11.2003)
Lekkersauté (11.11.2003)
Wok deg opp (07.11.2003)
Mørketid-mat (05.11.2003)
Innbakt biff (03.11.2003)
Blomkål og bacon (03.11.2003)
Mozzarella-kongen (31.10.2003)
Vilt og vakkert (29.10.2003)
Sprek biff (27.10.2003)
Pasta med fjellwok (22.09.2003)
Duften av entrecote (19.09.2003)
Hvite wienere (10.09.2003)
Bambus-wok (01.09.2003)
Heite pølser (03.07.2003)
Frodes smalahove (06.06.2003)
Hasta la svinepasta (05.06.2003)
Dansk hakkebøf (04.06.2003)
Spekemat (08.05.2003)
Enchiladas (06.05.2003)
Chili con carne (05.05.2003)
Hurry curry (23.04.2003)
Hamburger (26.03.2003)
Koteletter i form (17.03.2003)
Pølsewok med kinakål (05.02.2003)
Deilig rype (14.10.2002)
Restefest (07.10.2002)
Pai med kjøttfyll (04.09.2002)
Burritos (24.06.2002)
Barmens hamburger (01.03.2002)
Kjefrikadeller (15.02.2002)
Fylt oksefilet (09.01.2002)
Sprengt oksebryst (07.11.2001)
Burgerbiffer (25.10.2001)
Mikkos reinsdyr (03.10.2001)
Kylling- og pølsewok (20.04.2001)
Reinsdyrtunge med eple (29.03.2001)
Rått for menn (15.01.2001)

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no