SE OGSÅ: |
|
 |
ALT OM: |
|
Nyt vørterkaka slik de gjorde i gamle dager.
Drikk gjerne vørterøl til.
God appetitt!
Dette trenger du:
(2-3 brød)
500 gram rugmel
 |
Foto: Tine |
1 ts anis, malt
1 ts koriander, malt
1/2 ts nellik, malt
1 ts pepper, malt
3 dl melk
1 dl sirup, mørk
50 gram gjær
1 flaske (3,3dl) vørterøl
Cirka 500 gram hvetemel
2 dl rosiner
Slik gjør du:
Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsdatt sirup.
Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast.
Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse i cirka en time.
Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnesplate, og la dem etterheve cirka 30 minutter. Stek brødene.
Pensle brødene med vann idet de tas ut av stekeovnen. Da blir de blanke oppå. Server vørterkake med godt smør og brunost på.
Stek vørterkakene i stekeovnen på 200 grader i cirka 40 minutter.
(Kilde: Tine)
Julekake