Pepperkaker kan du også putte i isen. Lag julestemning med hjemmelaget is!
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
Nå er vi i gang med nedtellinga til jul!
Start desember med å lage hjemmelaget is til små og store barn.
Lykke til!
|
Foto: Tine |
Dette trenger du:
(8 porsjoner)
150 gram pepperkaker, eller
andre tørre julekaker i smuler
125 gram grovhakkede nøttekjerner, gjerne en blanding av ulike slag
4 plater gelatin
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 dl creme fraîche
3 dl kremfløte
kokende vann
Slik gjør du:
Rist nøttekjernene gyldne og sprø i varm panne.
Avkjøl og legg dem i tett plastpose sammen med kakesmulene i fryseboksen i minst fire timer.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i cirka fem minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp creme fraîche og kremfløte til luftig krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og smelt den i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland eggedosis og smeltet gelatin. Rør kremen forsiktig inn. Rør deretter den fryste kake- og nøtteblandingen.
Fyll isen i en bakepapirkledd kakeform (rund kakform, 22 cm i diameter). Server isen som iskake eller lag kuler og legg i porsjonsglass. En frisk bærsaus er godt til.
(Kilde: Tine)