Nå vet du hvordan du lager medisterkaker: Her er oppskriften som ligner på mormors.
 |
Foto: OFK |
Medisterkaker gjør julemiddagen enda lekrere. Prøv denne oppskriften.
Så kan du servere dine egne hjemmelagde på julekvelden!
Lykke til!
Dette trenger du:
(8 porsjoner)
1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
3/4 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
5 dl melk
Slik gjør du:
Elt medisterdeigen til den er seig.
Spe på med melk. Den bør ha samme temperatur som deigen. Spe på litt forsiktig i begynnelsen, og øk etter hvert.
Elt 2/3 av vsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
Tilsett potetmel og krydder. Spe deretter på med resten av melken. Form deretter deigen til runde kaker.
Brun og stek medisterkakene i panne, og trekk dem i vann eller kraft.
Nå er det ikke lenge til du kan spise dem!
Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt