skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Nydelig pinnekjøtt!

Nå kan du endelig glede deg over at du kan spise pinnekjøtt igjen! Start nå, så kan du nyte julematen litt lenger.

Publisert 19.11.2003 14:54.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Dette trenger du:

Du trenger en vid kjele når du skal lage pinnekjøtt. Du trenger også trepinner eller ei rist, og kjøtt til pinnekjøttet.

Regn 350 gram pinnekjøtt til hver person.

Foto: OFK

Slik gjør du:

Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten. Bytt vann en gang.

Legg deretter en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (cirka 2 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt!

Pinnekjøttet kan brunes lett i stekeovnen, hvis du ønsker det.

Legg så pinnekjøttet i en langpanne, og stek det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter.

Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.

Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Nå kan du glede deg til en fantastisk god middag!

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

LENKER
Barmens pinnekjøtt Barmens pinnekjøtt med potetpuré
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG
Siste saker:

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no