Nå kan du endelig glede deg over at du kan spise pinnekjøtt igjen! Start nå, så kan du nyte julematen litt lenger.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
Dette trenger du:
Du trenger en vid kjele når du skal lage pinnekjøtt. Du trenger også trepinner eller ei rist, og kjøtt til pinnekjøttet.
Regn 350 gram pinnekjøtt til hver person.
|
Foto: OFK |
Slik gjør du:
Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten. Bytt vann en gang.
Legg deretter en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (cirka 2 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt!
Pinnekjøttet kan brunes lett i stekeovnen, hvis du ønsker det.
Legg så pinnekjøttet i en langpanne, og stek det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter.
Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.
Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Nå kan du glede deg til en fantastisk god middag!
Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt