| |
Amerikansk fruktkake Publisert 28.11.2001 13:56. Oppdatert 30.11.2001 17:56.Ingredienser kake250 g smør (romtemp.)
210 g sukker
6 egg
75 ml (¾ dl) Bourbon whisky
1 ½ kg kandiserte frukter og nøtter (hakkede)
90 g melasse
150 g mel
2 ts allehånde
FremgangsmåteForvarm ovnen til 150°C. Smør formen og mel den godt (form etter ønske kan brukes).
Visp smør og sukker luftig. Ha i eggene, ett om gangen mens det hele piskes til en luftig masse. Bland i frukter, nøtter, melasse og whisky. Sikt melet og allehånden i røren, litt om gangen. Rør godt. Ha røren i den smurte formen og plasser denne i vannbad (ca. 4-5 cm dyp) i ovnen. Bak til kaken er fast i formen (1 - 3 timer, avhengig av fom). Bruk en pinne for å teste om kaken er gjennomstekt.
Glasur250 g aprikosesyltetøy
1 dl Bourbon whisky
Bland syltetøyet og whisky. arm opp og sil blandingen. Pensle den avkjølte, hvelvede kaken med blandingen. Dekorer med nøtter, tørkede aprikoser, grønne og røde kandiserte kirsebær eller annet godt. Glaser igjen med syltetøy/whisky-blandingen. La glasuren stivne. Pakk inn i plast. Kan lagres i opptil 1 måned. Smaker best 1 - 2 uker gammel.
Siste saker:
|
|
|
|
Tina NordströmAlle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.
|
Kokke-LiseAlle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.
|
|
|
Lars BarmenLars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.
|
Eide og MorrisLinda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kylie KwongEn av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.
| |
|
GastronomiHenry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.
|
|
KokkekampProgrammet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.
|
|
| |