skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Amerikansk fruktkake


Publisert 28.11.2001 13:56. Oppdatert 30.11.2001 17:56.

Ingredienser kake

250 g smør (romtemp.)
210 g sukker
6 egg
75 ml (¾ dl) Bourbon whisky
1 ½ kg kandiserte frukter og nøtter (hakkede)
90 g melasse
150 g mel
2 ts allehånde

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150°C. Smør formen og mel den godt (form etter ønske kan brukes).
Visp smør og sukker luftig. Ha i eggene, ett om gangen mens det hele piskes til en luftig masse. Bland i frukter, nøtter, melasse og whisky. Sikt melet og allehånden i røren, litt om gangen. Rør godt. Ha røren i den smurte formen og plasser denne i vannbad (ca. 4-5 cm dyp) i ovnen. Bak til kaken er fast i formen (1 - 3 timer, avhengig av fom). Bruk en pinne for å teste om kaken er gjennomstekt.


Glasur

250 g aprikosesyltetøy
1 dl Bourbon whisky

Bland syltetøyet og whisky. arm opp og sil blandingen. Pensle den avkjølte, hvelvede kaken med blandingen. Dekorer med nøtter, tørkede aprikoser, grønne og røde kandiserte kirsebær eller annet godt. Glaser igjen med syltetøy/whisky-blandingen. La glasuren stivne. Pakk inn i plast. Kan lagres i opptil 1 måned. Smaker best 1 - 2 uker gammel.




Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no