skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Egg nog


Publisert 28.11.2001 13:56. Oppdatert 30.11.2001 17:56.

Ingredienser

8 porsjoner
6 egg, skilte
160 g sukker
¾ liter melk
½ liter fløte
2 dl Bourbon whisky
1 ½ dl mørk rom
2 dl konjakk
muskatt

Fremgangsmåte

Visp eggeplommene stive. Ha sukkeret i, litt om gangen. Visp inn melk og noe av fløten og eventuelt brennevinet. Rett før servering: visp eggehvitene og resten av fløten stiv (hver for seg). Bland dette i det foregående. Server i glass med muskatt på toppen. Whisky, rom og konjakk kan blandes og serveres for seg, slik at hver kan blande sin egen drink.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEGODT

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no