NRK Meny
Julekebab med julesalsa og julesaus

Kyllingkebab med salsa og yoghurtdressing. Alt laget med julen i bakhodet.

Foto: Elin Aandal Herseth / NRK

Julekebab med salsa og yoghurtdressing

Julekebab! Ajajaj, anbefales til deg som vil ha variasjon i julematen. Forsvarskokk Roger Willassen var vikarkokk i radioprogrammet Brønsj. Han laget kyllingkebab med julesalsa og dressing.

Slik gjør du

Kebab

Kylling og grønnsaker kuttes i strimler, bland alt med urter, krydder og olje. Dette skal trekke et par timer. Stekes i wokpanne på hard varme til kyllingen er gjennomstekt.

Serveres med pitabrød eller pommes frites, julesalsa og juledressing.

Julesalsa

Alle ingredienser finhakkes i små terninger og blandes med sitronsaft og olivenolje. Bør stå og trekke i minst 2 timer.

Juledressing

Hvitløk, grønnsaker, chili og timian finhakkes og blandes med det våte. Bør stå å trekke et par timer.

Kilde: Roger Willasen i radioprogrammet Brønsj på NRK P1