Julebrød med aprikoser

Julebrød med julekrydder og tørket aprikos.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Julebrød med aprikoser

Julebrødet fra Paul Svensson får en herlig sprø skorpe. Hemmeligheten er å heve det på varm stekeplate, og ha vann i bunnen av ovnen når det skal stekes.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Bland gjær og vann på 37 grader. Tilsett hvetemel, krydder og sirup. Elt deigen i åtte minutter på middels hastighet. Tilsett salt og fortsett å kjøre miksmasteren i fire minutter til på høyere hastighet. Bland inn aprikoser, som er skåret i terninger. La deigen heve i 60 minutter.

Sett ovnen på 250 grader. Bak ut brødet og la det heve i en halv time på en varm stekeplate. Dryss over mel. Gni malte fennikelfrø inn på toppen av brødet.

Sett brødet i ovnen, og hell en halv kopp vann i bunnen av ovnen. Lukk døren og senk temperaturen til 230 grader. Stek brødet i 20–30 minutter, avhengig av størrelsen på brødet.

Tips

Server julebrødet sammen med Pauls sylte.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE