Juksebacalao

Lettsaltet torsk servert med ingrediensene til bacalao. På toppen har Lise Finckenhagen strødd brødsmuler blandet med basilikum og tørket i ovnen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Juksebacalao

Lise Finckenhagen lager fiskemiddag med lettsaltet torsk. Hun har hoppet over klippfisken, men tilbehøret er det samme som mange bruker i bacalao.

Slik gjør du

Rens torsken for eventuelle ben, men la skinnet sitte på. Del fileten i fire jevne stykker.

La paprikaene få renne av seg i en sil. Skyll dem gjerne i litt kaldt vann og del paprikaene i grove biter.

Rens chilien for frø hvis du ikke ønsker den så sterk. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.

Varm ca. 1 dl olivenolje i en stor panne med høye kanter, eller i en gryte. Fres poteter og løk i oljen. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken har blitt bløt. Rør jevnlig og tilsett hvitløk og chili underveis.

Tilsett tomater og kok opp, la det koke noen minutter før du har i oliven og paprika. Smak til med salt og pepper men ikke glem at fisken er salt. Legg i fisken (hvis skinnet er på skal skinnsiden ligge opp), dekk pannen med aluminiumsfolie (la folien sitte litt løst) og la det hele putre videre i ca. 15 minutter.

Kjør loffsmuler sammen med 1 dl basilikumblader i en hurtigmikser. Smulene skal bli helt grønne. Bland inn 2 ss olivenolje og sprøstek brødsmulene i ovn ved 180 °C i 5-10 minutter. Dryss de grønne smulene over fisken ved servering.

Tips

De grønne smulene kan du forberede god tid i forveien. Lag loffsmuler av en halv halvstekt bagett eller et halvstekt rundstykke. Kjør det til smuler sammen med basilikumblader i en hurtigmikser.

Se også: «Jacobsen»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag, NRK P1