Jordbærkrem i glasskåler med opphakka jordbær på toppen. Serevert på en trefjøl. Ved siden av jordbær, sitron og en liten skål med sukker

Jordbærkrem er den perfekte sommerdessert. Smaker så godt og er kjempelett å lage.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Jubel­dessert med jordbær­krem

Bløt, søt og vidunderlig – en sånn dessert som får deg til å slikke bollen etterpå når ingen ser på. Den minner om en mousse, men den er litt for bløt til det, så vi kaller den en krem.

Slik gjør du

Rens jordbærene. Sett av noen bær som du grovhakker og har oppi etterpå.

Ha bærene sammen med melisen i en kjøkkenmaskin og kjør dem til en fin masse.
(Ingen kjøkkenmaskin? Press jordbærene gjennom en sil.)

Pisk kremen til den er stiv og luftig.

Vend inn blandingen av bær og melis i kremen.

Smak til med sitronsaft og fordel i dessertskåler.

Sett kremen i kjøleskapet en halvtimes tid før du serverer.

Tips

Hvis den står lenge, faller den sammen. Det gjør ingenting for smaken, men da kan det være lurt å væpne seg med dyp tallerken.

Kilde: Andreas Viestad