Laster innhold, vennligst vent..
Juan bing - kinesisk pannekake

Lag kinesisk gatemat hjemme.

Foto: DR

Juan bing – kinesisk pannekake

Jian bing er en kinesisk street food eller gatemat. I Kina er pannekaken med egg, saus og sprø wonton mye brukt til frokost. Den krever godt håndlag, men smaker desto bedre.

Slik gjør du

  • Arbeidstid: 45 minutter
  • Tid til å svelle: 1 time

Det kan være vanskelig å finne mungbønne- og hirsemel. Men hvis du kjøper tørkede mungbønner og hel hirse kan du lage melet enkelt selv i en blender.

Bland de tre sortene mel med salt, egg og vann nok til at massen blir som en ikke for tynt flytende pannekakedeig. La deigen hvile en times tid i kjøleskapet.

Finhakk vårløkene og korianderen. Bland hoisinsaus og sweet bean paste. Vask salaten. Hvis bladene er store deles de.

Tin wonton-arkene. Friter et passe antall ark i varm olje, til de blåser seg opp og blir sprø. Det tar bare noen sekunder. La dem dryppe av på kjøkkenpapir. De holder seg sprø lenge i lufttett beholder.

Kinesiske pannekaker

Varm en stor panne. Smør pannen med kjøkkenpapir dyppet i olje. Ha i en stor skje pannekakerøre og fordel den raskt utover. Det gjøres enklest med en T-formet pannekakepinne. De skal helst ikke være for tykke, så du må arbeide fort.

Så snart deigen er fordelt knekker du et egg på pannekaken og fordeler plomme og hvite utover hele. Dryss på litt vårløk, koriander og svarte sesamfrø. Brett halve pannekaken over den andre halvparten, så det blir en halvmåne.

Den stekte siden pensles med en blanding av hoisin- og sweet bean sauce og litt chilisaus. Legg på et par salatblader og noen friterte wonton-ark før pannekaken brettes sammen. Hele operasjonen skal går rimelig kjapt.

Det er litt vanskelig å si hvor mange pannekaker det blir av denne porsjonen, det kommer litt an på hvor stor stekepannen er.

Tips

Wonton-ark kjøpes i spesialforretninger, som regel i frysedisken.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR