To skiver laks - sulten bestemmer tykkelsen. (Laks er snart det billigste du får kjøpt...)
Gni den ene siden inn med salt, fiskekrydder, cayennepepper - i tykke lag, og la dem ligge et par timer.
Poteter deles i biter - størrelsen avgjør du selv. Legges i ildfast form sammen med hakket hvitløk.
Hell fløte over og sett i ovn 150-200 grader. Etter en halv time skrur du ovnen opp på 250.
Skyll laksestykkene under kaldt vann så krydderet blir borte - nesten.. Legges på smurt bakepapir eller folie
som brettes opp langs kanten så ikke fiskefettet renner av (fiskefett lukter vondt når det brenner).
Settes i ovn sammen med potene som allerede står der.
Det første kvarteret på 250 grader - da får overflaten med krydderrestene en pen brun farge - deretter står den på 200 til den er ferdig, avhengig av tykkelsen: 15-20 minutter.
Det er da du kikker og lukter, trekker opp hvitvin og gleder deg...
OJ utfordrer Radiosportens nachspielvert, Frode Thorshaug.
Nachspiel-utfordring
Jeg utfordrer Frode Thorshaug, som er vår beste lydtekniker på fotballsendinger, Holmenkollen etc - noe godt til neste Nach-spiel! De fleste Nachspielene har vi nemlig hos ham... Da synger vi alltid "Vårres jul"...
Lykke til!
Ole-Jacob Jorsett