Jordskokksuppe med pinnekjøtt og grønnkål

Jordskokksuppe med pinnekjøttrester og chips av jordskokk og grønnkål.

Foto: Marthe Synnøve Johannessen / NRK

Jordskokksuppe med pinnekjøtt og grønnkål

Rester av pinnekjøtt? Bruk det i Roger Velands jordskokksuppe sammen med stekte jordskokker, jordskokk- og grønnkålchips.

Slik gjør du

Jordskokksuppe

Skrell jordskokkene.

Ha jordskokker med melk, fløte og smør i en kjele. Kok jordskokkene møre. Kjør alt i en blender til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

Jordskokkchips

Skrell jordskokkene og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.

Varm opp oljen til 120 grader og friter jordskokkskivene sprø og gylne. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss litt salt over.

Stekte jordskokker

Skrell og skjær jordskokkene i grove biter. Råstek jordskokkene med smør i en panne til de blir gylne og møre.

Pinnekjøttsauté

Varm opp en stekepanne, fres pinnekjøttet og vend inn sjalottløk og rips.

Grønnkålchips

Rens grønnkålen fra stilken, riv den i små biter og spre det ut på et stekebrett. Tørk grønnkålen i ovnen på 120 grader i cirka 10-15 minutter, til de er tørre og sprø.

Server suppen med pinnekjøtt, stekte jordskokker og chips av jordskokk og grønnkål.

Kilde: Roger Veland