Jordskokksuppe med krydderurtolje, eplechips og gresskarfrø

Jordskokksuppen kjøres helt fin i en blender før den serveres med eplechips, gresskarfrø, urteolje og østers.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Jordskokksuppe med østers

Jordskokksuppe med posjerte østers. Oppskriften til tilbehøret finner du nederst her.

Slik gjør du

Stek løken i olje til den er glassklar i konsistensen. Løken kan gjerne få litt farge.

Jordskokkene renses for jord og urenheter, men behøver ikke skrelles, særlig ikke hvis de er økologiske. Bare skrubb dem godt. Jordskokkene skjæres i skiver og stekes sammen med løken til de begynner å få litt farge. Hel på fond til alt er dekket, småkok til jordskokkene er møre.

Kjør suppen med en stavmikser eller ha den i en blender. Tilsett en god skvett fløte. Kok opp suppen og smak til med litt salt og honning etter smak.

Posjerte østers
Østersene åpnes og væsken helles i en gryte. Ha østersene i væsken og la den koke opp. Server posjerte østers til jordskokksuppen.

Suppen kan spises som den er eller serveres med posjerte østers, ristede gresskarfrø, krydderurtolje og eplechips.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR