NRK Meny
Video Jordskokksuppe på seng av lakseseviche

Dette er ikkje eit egg. Men suppe snart klar for servering.

Jordskokksuppe med lakseseviche

Tryll suppa om til eit egg med hjelp av litt molekylær gastronomi. Vi gir deg oppskrifta og forklaringa. Hanne Kari Fossum i Schrödingers katt og kokk Ørjan Johannessen på Måltidets hus i Stavanger lager suppe servert som eit egg.

Slik gjør du

Kok jordskokken mør i væska. Køyr i blendar med smør, smak til med salt og ha i glucopulver. Frys i halvkuleformer.

Alginatlake
Køyr alginatpulveret med vatnet. Legg den frosne jordskokksuppa i alginatbadet. Lat det liggje i 3 minutt. Skyl i vatn. No er "suppa" klar for servering.


Lakseseviche
Skjer laksen i tynne skiver, og legg dei i ein djup tallerken. Fordel sitronsafta over lakseskivene, og legg på jordskokksuppe-egget. Finhakk litt vårlauk og strø på toppen.

Kilde: Gastronomisk Institutt