Laster innhold, vennligst vent..
Jordskokkmajones servert på toast med brønnkarse

Jordskokkene setter et friskt og godt preg på majonesen. Du kan bruke jordskokkmajonesen som pålegg på brødet.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Jordskokkmajones servert på toast med brønnkarse

Majones smaksatt med jordskokk servert på ristet brød er en enkel mellomrett eller forrett.

Slik gjør du

Skrell jordskokken og skjær den i terninger. Kok den mør i vann på middels varme, sil vekk vannet og la de dampe i et par minutter.

Mos grønnsaker i en hurtighakker. Ha i eggeplommene, eddik og sennep. Spe med solsikkeolje til majonesen har en tykk og luftig konsistens. Smak til med salt, sitron og kajennepepper.

Gni brødskivene inn med hvitløk og olje og stek de i ovnen på 180 °C til de er gylne, ca. 5 minutter.

Majonesen smøres over brødet og toppes med fersk brønnkarse.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld