NRK Meny

Jordskokker i ovn

På engelsk kalles jordskokk Jerusalem artichoke, noe som er misvisende siden planten verken er en artisjokk eller kommer fra Jerusalem.

Slik gjør du

Skrubb jordskokkene, men skrell dem ikke. Kutt dem i 1 cm tykke skiver på langs og legg dem i en ildfast form.
Skrell hvitløksfeddet, hakk det fint. Strø hvitløk, salt og pepper over jordskokkene.
Dra bladene av timianstilkene og strø dem over formen.
Hell på fløte til halvveis opp til kanten.
Strø parmesan over og bland det hele forsiktig med hendene.
Retten kan være ovnsferdig nå, eller strø evt. over noen tørre brødbiter blandet med salt, pepper og timian. Mest på midten.
Hell litt olivenolje over til slutt.
Stekes i ovn på 225 ºC i ca 30 minutter.

Denne retten kan lages med mange forskjellige grønnsaker, f.eks. fennikel, sellerirot, poteter.

Kilde: Jamie Oliver