Jordskokkbrød

Brød med smak av jordskokk.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Jordskokkbrød

Tareq Taylor har god erfaring med å tilsette annen væske enn vann og melk når han baker brød. Kokte grønnsaker som er most til puré gir en annen saftighet og smak til brødet. Denne gangen bruker han jordskokk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell jordskokkene og kok dem møre. Mos jordskokkene til en puré med litt av vannet de ble kokt i. Avkjøles.

Løs opp gjæren i salt og sukker. Tilsett honning og valnøtter. Hell i 6 dl jordskokkpuré. Tilsett ev. vann for å få passe mengde væske.

Kna inn melet til en smidig deig. Spar litt mel til utbakingen. La det heve i 30 minutter i en tildekket bolle.

Del deigen i to like store deler og form to brød. La gjerne brødene ligge og heve i kurver eller lignende, det gir fine mønster. Ikke glem å mele kurvene godt!

La brødene heve til dobbel størrelse, ca. 60-75 minutter. Hvis brødene har hevet i kurver settes de over på bakeplate med mel før de stekes. Kurvene skal ikke stekes!

Sett ovnen på 220 °C. Sett inn brødene og senk temperaturen til 190 °C etter fem minutter. Brødene skal stekes i ca. 35 minutter. Avkjøles på rist.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT