Jordbærterte med ostekrem, sitron og hylleblomst

Husk å legge kjeksblandingen opp langs siden i formen, så ostekremen holder seg på plass.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Jordbærterte med ostekrem, sitron og hylleblomst

Enkel og sommerlig terte som ikke skal stekes. Bunnen er laget av kjeks og fyllet skal bare stå noen timer i kjøleskap, så er den klar. Lise Finckenhagen har hylleblomstsirup i kremen.

Slik gjør du

Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, malte valnøtter, sukker og smeltet smør.

Trykk kjeksblandingen godt ut i bunnen av formen og opp langsmed kanten. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager kremen.

Visp sammen ost, sukker og sitronskall til en glatt masse. Tilsett sitronsaften gradvis og visp til blandingen blir tykk og kremet. Vend inn rømme og hylleblomstsirup. Fyll ostekremen over i tertebunnen. La terten stå kaldt i minst 3 timer (og gjerne natten over) før servering.

Rens og del bærene. Dekk hele terten med masse jordbær og drypp over hyllebærsirup rett før servering. Pynt gjerne med friske hylleblomster hvis du har det tilgjengelig. Noen fine mynteblader er også pent.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+