Jordbærsyltetøy med roseblader

Camilla Plum bruker roseblader i sitt jordbærsyltetøy. Det er med på å gjøre syltetøyet tykt og fint.

Foto: Fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Jordbærsyltetøy med roseblader

Jordbærsyltetøy som kokes på denne måten blir tykt, uten bruk av syltepulver.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Varm sukkeret i ovnen ved 200 grader i ti minutter.

Kok opp jordbær i en stor, flat og tykkbunnet gryte. Når de koker, har du i sukkeret.

Kok opp, la plata stå på høy varme og la litt av væsken fordampe så safta blir tykk. Rør inn rosebladene, og kok til de er helt myke og har blanda seg med syltetøyet.

Ha syltetøyet på reine glass, og avkjøl med et kjøkkenhåndkle over. Lukk glassene, og oppbevar dem kjølig.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR