Laster innhold, vennligst vent..
Jordbærpai med sjokolade

Franske kokker lager sukkerlake og pensler på jordbærene, så holder de seg friske lenger. Rockekokk Mats Paulsen har strødd melis på sin jordbærpai.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Jordbærpai med sjokolade

Friske jordbær, krem med hvit sjokolade og sprø paibunn. Dette er Mats Paulsens jordbærpai med sjokoladeganache. Den er perfekt å kose seg med en sommerdag.

Slik gjør du

Paibunn

Begynn med paibunnen. Bland mel, sukker og smør med en kjøkkenmaskin. Visp sammen to egg, og hell de opp i blandingen mens det røres. Ta deigen ut av bollen, og kna den raskt med hendene slik at den blir fast. Ta plast rundt deigen, og sett den i kjøleskapet i en time.

Ta deigen ut av kjøleskapet. Kjevle den flat og plasser den i en smurt paiform. Stikk hull i bunnen med en gaffel. Legg over bakepapir og f.eks erter eller noe annet tungt som holder deigen på plass. Stek bunnen i 20-25 minutter på 180 grader. Ta ut bunnen og la den avkjøle seg.

Fyll

Varm opp fløte med vaniljestang og frø til det koker. Ta ut den hele vaniljestangen og hell blandingen over den hvite sjokoladen. Bland sammen godt med en visp eller bruk en stavmikser.

Hell fyllet i bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Dekk toppen med friske jordbær og et dryss med melis.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1