Laster innhold, vennligst vent..
Jordbærkaviar

Perlene, eller kaviar som det også ligner på, kan lages av alle typer saft.

Foto: DR

Jordbærkaviar

I programmet «Den lille kjemiker» prøver brødrene Price seg på såkalt molekylær gastronomi. Disse frukt-perlene ser ut som lakserogn.

Slik gjør du

Hell rundt tre desiliter olje i en beholder og sett den i fryseren. Varm jordbærsaften og tilsett gelatinplatene. Gelatinen må bløtlegges i litt vann før du løser platene opp i den varme saften.

Avkjøl saften, men ikke la den stivne.

Trekk saft opp i sprøyte eller pipette og drypp små dråper av den ned i den iskalde oljen. Sett oljen med perlene, eller kaviaren som det også ligner på, i kjøleskapet fram til du skal bruke den.

Kaviaren kan du bruke til pynt på desserter som is, frukt, sorbeter og lignende. Bare fantasien setter grenser.

Tips

SE I DANMARKS RADIO: Den lille kjemiker
ANDRE OPPSKRIFTER FRA PROGRAMMET:

| | |

Kilde: Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR