Jordbærkake med vanilje- og krokankrem

Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på 17. mai-kake i tre lag.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Jordbærfyll
Skjær jordbærene i små biter og ha dem over i en bolle. Tilsett sukker og rom. La det stå til sukkeret er oppløst og blandingen har blitt litt sausete.

Vaniljekrem
Splitt vaniljestangen på langs og kok opp melk og vanilje. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle. Ta ut vaniljestangen og hell den varme melken over eggeblandingen mens du visper kraftig.
Hell alt tilbake i kjelen og småkok blandingen under kraftig visping til det blir en glatt og tykk krem.
Gni kremen gjennom en sil og avkjøl.

Stivpisk fløten og vend kremen inn i vaniljekremen.

Krokan
Hakk mandlene.
Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Tilsett mandlene og rør godt rundt.
Hell krokanen ut på et bakepapir eller bakeduk, og avkjøl i romtemperatur.

Knekk opp krokanen og knus den i en morter eller raskt i en hurtigmikser.

Kaken
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg den nederste bunnen på et fat. Fordel halvparten av jordbærfyllet utover bunnen. Vend krokanen inn i vaniljekremen og bre over halvparten.
Legg på neste bunn og gjør det samme.
Legg på toppen og trykk litt forsiktig slik at kaken blir jevn. La gjerne kaken få stå å «sette seg» i kjøleskapet frem til servering.

Ved servering
Stivpisk fløten og sprøyt kremen rundt kaken. Avslutt med jordbær på toppen og gjerne norske flagg.

Tips

Synes du det blir for mye styr med krokanen så dropper du den. Revet sjokolade er også et alternativ.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen