NRK Meny
Jordbærfromasjkake
Foto: www.tine.no

Jordbærfromasjkake

Slik gjør du

Mal mandlene og bland inn melis.
Visp eggehvitene stive.
Visp forsiktig inn mandelmelisbandingen i eggehvitene.
Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rille, 170 ºC i 30-40 minutter.

Avkjøles deretter.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 minutter.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i rundt 4 ss kokende varmt vann og bland med syltetøyet.

Visp kremfløten stiv.
Bland krem og eggedosis forsiktig.
Rør inn jordbærsyltetøy og bland godt.

Hell fromasjblandingen over kakebunnen og la kaken stå kjølig natten over.
Pyntes med krem, mandelflak og ferske sjokoladepyntede jordbær.

Kilde: www.tine.no