NRK Meny

Jordbær- og rabarbrasuppe med vaniljeis

– En vinnerdessert, sier Jørn Hoel om denne oppskriften med vårens rabarbra og de første jordbær.

Slik gjør du

Rabarbrasuppe

Skrell rabarbraen, del den i biter og kok i vann og sukker til den er mør. Kjør det hele i kjøkkenmaskin til suppen har en fin konsistens. Avkjøl.

Når den er kald, kjør suppen på nytt med rensede jordbær. Server med noen friske bær i suppen sammen med vaniljeis. Pynt ev. med blader av krydderplante (mynte, sitronmelisse o.l.)

Vaniljeis på italiensk

Ha melk og fløte i en stor panne. Skrap vaniljefrøene av stangen oppi pannen. Ha deretter stangen oppi.

Visp eggeplommen og sukker sammen, sakte i 10 min. Til det er blekt og tykt.
ha litt varm krem i eggedosisen, og bland dette.

Ha deretter alt over i pannen, og kok over lav varme. Når det nesten når kokepunktet og er tykt, helles dette over i en bolle til avkjøling. Ta den skrapete vanilje stangen ut av blandingen.

Kjøres så i ismaskinen til den er ferdig.

Anrettes med en stor (eller to…) iskule oppi jordbær- og rabarbra suppen.

Tips

Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Gratulerer med dagen!» 17. mai 2014