NRK Meny
Multer
Foto: frukt.no / inkognito as

Jennys fristelse – gratinerte multer

Gratinerte multer er en perfekt avslutning på et godt måltid. Denne er kalt opp etter Jenny Jensen fra den gangen hun var med i Kokkekamp.

Slik gjør du

Sabayonne

Pisk eggeplommene med et par ss sukker lett og luftig i en metallbolle (evt. glass).

Sett bollen i vannbad over kokende vann, og fortsett å vispe til det tykner. Pass på at det ikke koker.
Tilsett konjakk, litt om gangen, under visping.

Gratinering

Ha multene i en flat, ildfast form og hell sabayonne-sausen over.
Sett formen noen øyeblikk under varm grill i ovnen eller gratiner toppen raskt med en skibrenner.

Pynt gjerne med friske mynteblader.

Tips

Sabayonne eller fransk eggedosis er en klassisk dessertsaus, som passer godt til, for eksempel, oppskåren frisk frukt.

Kilde: Harald Osa i Kokkekamp 2001