NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Jegerbiff

En stor sjampinjonghatt er fylt med potetmos og gratinert i ovnen som tilbehør til svinerulader med asparges.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Jegerbiff

Den selges på bensinstasjoner. En enkel og fantasiløs versjon av en billig kjøttbit, jegerbiffen. Her kommer den i en pimpet versjon. Svinefileten lages som rulade og potetene som Pommes Duchesse. Dessuten serveres duchessen i en sjampinjonghatt.

Slik gjør du

Svinerulade

Bank kjøttet flatt. Smør på karamellisert løk. Dryss over timian. Dekk med skinke. Legg en asparges på hver filet og rull sammen. Bind rullen med hyssing og stek rullene gyllenbrune. Stekes i ovn på 200 °C i cirka ti minutter. Ta ut og la den avkjøles. Skjær i skiver.

Sjampinjong og Pommes Duchesse

Knekk av foten på sjampinjongene. Legg sopphattene opp ned på en stekeplate eller i en ildfast form, smurt med olivenolje. Ha på salt og pepper. Legg en skive smør på hver. Strø over finhakket hvitløk. Bakes i ovnen på 200 °C i cirka 10-15 minutter, til de er myke og gylne.

Ta vare på buljongen som kommer ut av soppene. Bruk den til saus sammen med stekt løk, litt eddik og lettkokte gulrøtter og asparges.

Skrell potene og kok dem forsiktig i lettsaltet vann. Hell av vannet. Press potetene. Tilsett eggeplomme og olivenolje. Smak til med timian, salt og pepper. Bruk en sprøytepose og sprøyt potetmosen i sopphattene. Riv over mye nyrevet ferskt brød. Gratineres i ovnen under grillelementet til overflaten er sprø, på 200 °C i cirka ti minutter.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE