NRK Meny

Jambalaya med chorizo og kreps

Jambalaya er en velkjent rett fra Lousiana. Navnet stammer fra det franske jambon (skinke) og enten paella eller "à la" sammen med "ya", som betyr ris i deler av Afrika. Med andre ord en typisk rett fra det cajunske kjøkken.

Slik gjør du

Skjær pølsene på langs, skrell krepsene og rekene. Del den fryste torsken i firkanter og la den tine. Skjær tomatene, fenikkelen, stangselleri, løk, hvitløk og hele chilien i mindre biter.

Sett en wokpanne på ovnen. Fres grønnsakene i olje. Tillsett de tørkede krydderne, tomatpureen og risen. La det frese et par minutter. Tillsett 6 dl vann og den flytende buljongen. Kok til risen er myk (ca 15-20 minutter). Fyll på med ytterligere 4 dl vann.

Legg torsken, krepsene, rekene og pølsene på toppen. Sett på et lokk og la det putre på svak varme i 10 minutter. Topp med hakkede urter og den finhakket rødløk.

Tips

Server gjerne jambalayan med en deilig

.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»