NRK Meny

Jambalaya

Jambalaya er en velkjent rett fra Lousiana, USA: Det finnes mange varianter, men de fleste inneholder den spennende blandingen av kjøtt og fisk. «Surf and turf» kaller amerikanerne det.

Slik gjør du

Skjær pølsene på langs.

Skrell krepsene og rekene.

Del den frosne torsken i kuber og la den tine.

Skjær tomatene, fenikkelen, stangselleri, løk, hvitløk og hele chilien i mindre biter.

Sett en wokpanne på ovnen.

Fres grønnsakene i olje.

Tillsett de tørkede krydderene, tomatpurén og risen.

La det frese et par minutter.

Tilsett 6 dl vann og den flytende buljongen.

Kok til risen er myk (ca 15-20 minutter).

Fyll på med ytterligare 4 dl vann.

Legg torsken, krepsene, rekene og pølsene på toppen.

Sett på et lokk og la det putre på svak varme i 10 minutter.

Topp med hakkede urter og den finhakkede rødløken.

Server gjerne jambalayaen med en deilig yoghurtsaus.

Tips

Kilde: Tina Nordström