Jamaican curry goat

Jamaicansk gryterett med geit og karri servert med ris og plommechutney.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - egnsretter / DR

Jamaican curry goat – jamaicansk geitegryte med karri

Geitekjøtt fra Avernakø i Danmark blir gjort om til jamaicansk gryterett med karri når brødrene Price setter i gang. Kjøttet skal marineres natten over, så begynn i god tid.

Slik gjør du

Bland kjøttet godt med salt, pepper, fire spiseskjeer karri, løk skåret i tynne båter, hakket hvitløk og chili. La det marinere natten over i kjøleskapet.

Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte. Brun kjøttet godt. Ta det ut av gryten og sett det til side. Ha løk, hvitløk og chili fra marinaden i gryten og la det sautere til det faller sammen. Tilsett eventuelt litt mer olje. Ha kjøttet tilbake i gryten. Tilsett lys fond til det dekker. Ha i tomatpuré og timian. Skru ned varmen og la retten småkoke i cirka en og en halv time, til kjøttet er ganske mørt.

Skrell potetene, skjær dem i fire båter og legg dem i gryten. Legg på lokket igjen og la gryten småkoke til potetene er kokt.

Hakk vårløken og korianderen. Vend dem inn i gryten og la det får varme i et par minutter. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt brunt sukker. Serveres med kokt ris, plommechutney og en jamaikansk «Red stripe» øl.

Plommechutney

Skjær plommene i biter, grovhakk sviskene og skjær pæren i små terninger. Finhakk chilien.

Mal krydderne i en morter. Rist dem i en gryte til de begynner å dufte. Tilsett eddik og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett resten av ingrediensene og la chutneyen koke til den begynner å tykne. Rør jevnlig, så den ikke fester seg i bunnen. Avkjøl.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat – egnsretter/DR