Slik gjør du
Tomatsaus
Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fjern frø fra chilien og finhakk den.
Fres løk, hvitløk og chili i olje noen minutter i en gryte. Det skal kun bli lys gyllent, ikke bli brunet.
Tilsett urter, vin, laurbær, tomatpuré, hakkede tomater, vann og salt. La sausen koke opp og så putre i omtrent 30 minutter.
Kjøttboller
Hakk eller riv løken og hvitløken fint. Bland så løken med mineralvann, kjøttdeig, bladpersille, salt og pepper. Jobb ikke for lenge med deigen, da kan den bli seig.
Rull deigen til store kjøttboller og stek dem på middels varme.
Legg kjøttbollene i tomatsausen og la dem putre på svak varme i 5 minutter.
Gresskarspagetti
Skrell gresskaret. Strimle det så til spagetti med en spiralkutter/mandolin eller finsnitt den med kniv om du ikke har et egnet jern.
Kok opp godt med vann med salt i en kjele. Legg i gresskarpastaen og la det koke et par minutter.
Smelt smør på middels varme i en panne, og ta i salvien så den freses lett.
Ha i spagettien som du har latt renne av seg i et dørslag og vend den kjapt i salviesmøret.
Servering
Legg pasta og kjøttboller med saus på en tallerken, og topp med revet parmesan og frisk basilikum.
Tips
- Kokken Tareq Taylor pleier å bake kjøttbollene i ovnen på 150 grader i omtrent 10 minutter først, da beholder de formen bedre. Så steker han dem ferdig i olje i stekepannen på middels varme i 5 minutter.
- I stedet for å koke grønnsakpastaen kan du legge pastaen på et stekebrett og ringle over litt olivenolje og salt. Bak så pastaen i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter.
- Du kan bytte ut gresskaret med for eksempel squash, eller du kan bruke vanlig pasta om du ønsker det.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Matlykke»/SVT