Ingredienser:
8 fedd hvitløk, knuste
4 vårløk i skiver
1 ss havsalt
200 g ferske sjampinjonger
100 g blågrå østerssopp
150 g shitakesopp
100 g skogssjampinjonger
100 g enokisopp
100 g judasøre, også kalt «black fungus»
125 g usaltet smør
1,25 dl olivenolje
en klype hvitpepper, knust
1,25 dl tørr hvitvin
1,25 dl grovhakket flatbladet persille
Slik gjør du:
Legg hvitløken, løken og saltet i en jerngryte. Dekk med all soppen utenom enokisopp og judasøre. Topp med smør, olivenolje og pepper og fres i 5 minutter uten å røre, slik at smakene trenger inn i soppen.
Hell på vin og resten av soppen. Rør om. La det putre på svak varme i 5 minutter til soppen er myk. Rør inn persille og server.