NRK Meny
Italiensk sidesprang
Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt / Alf Börjesson

Italiensk sidesprang

Lammekjøtt, grønnsaker og krydder pakket inn i bakepapir og stekt i ovnen. Dette er tradisjonell tilberedningsmetode langs Middelhavet. Her samles alle de gode smakene og de forblir inne i pakken.

Slik gjør du

Bløtlegg soppen og la den svelle i ca. 1/2 time.
Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir.
Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes.
Finhakk ansjosen.

Bruk et rektangulært bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30 X 30 cm). Legg på en skive kjøtt.
Fordel de andre ingrediensene over.
Ha på litt olje, salt og pepper.
Lukk pakkene og knytt de med hyssing.
Sett pakkene i en langpanne og stek de i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 35 minutter.

Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdigkokt.

Tips

Du kan bruke annen sopp enn steinstopp.
Server med nykokt pasta og salat.
Pynt med noen hele kapers.

Kilde: www.matprat. no