Italiensk salat

Italiensk salat servert på grovbrød med en skive skinke.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Italiensk salat

Et godt dansk smørbrød med italiensk salat. Brødrene Price lager italiensk salat med friske erter, grønne og hvite asparges og små terninger av gulrøtter. Og aspargesmajonesen er selfølgelig hjemmelaget.

Slik gjør du

Aspargesmajones

Det nederste på de grønne og de skrelte, hvite aspargesene legges i en gryte med nøytral olje, det skal akkurat dekke aspargesene. Gryten settes på svak varme og småkoker i en halv times tid. La aspargesbitene trekke i oljen, gjerne over natten.

Sil fra oljen og bruk den når majonesen skal lages. Gjør ev. majonesen litt lettere med en skje crème fraîche.

Italiensk salat

Den italienske salaten blir naturligvis best hvis det brukes helt friske grønnsaker. Men den kan også lages om vinteren. Gulrøttene er ikke noe problem. Men man kan erstatte friske erter og asparges med frosne erter og gode hvite hermetiserte asparges. Grønne asparges kan som regel fås hele året og man kan godt lage en fornuftig aspargesmajones på dem.

Forholdet mellom erter, gulrøtter, grønne og hvite asparges skal være omtrent like mye av hver. Mengden majones avhenger av hvor stor porsjon salat man skal lage.

Tips

Grunnoppskrift: majones

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR