NRK Meny

Iskremvarianter

Slik gjør du

Yoghurt-jordbæris
Mos bærene lett og bland dem med melisen.
Visp kremfløten og bland den med de andre ingrediensene.
Helles i form eller bolle.
Settes i fryser 6 - 7 timer.

Ta den ut av fryseren minst 1 time før servering.
Pynt eventuelt med noen jordbær ved servering.

Barneyoghurtis
Legg yoghurtbegre i fryseren, gjerne fruktyoghurt/Biola.
La de ligge 2 - 3 timer.

Kjør den frosne yoghurten i hurtigmikser/food processor, hver type for seg.
Form ismassen til kuler og legg dem i fryseren til de skal serveres.
Anrett i porsjonsglass, pyntet med frukt/bær.

Nougat og yoghurtis
Rør sammen yoghurt og melis.
Smelt nougaten og bland den i yoghurten.
Visp fløten til krem og bland den forsiktig i.
Hell blandingen i ismaskin og la de gå ca. 20 minutter eller frys natten over.

Bananis
Visp fløten til krem, visp egg og sukker til eggedosis.
Mos bananene med gaffel.
Bland alt forsiktig sammen og kjør blandingen i ismaskin ca. 20 minutter eller frys den natten over.

Serveres med varm karamellsaus.

Vaniljeparfait
Kok vann og sukker til sukkerlake.
Hell den kokende sukkerlaken over eggeplommene og frøene av den delte vaniljestangen og visp til blandingen er kald og fyldig.
Visp krem av fløten og bland den i det øvrige.
Helles i form og settes i fryseren natten over.

Serveres med en bærsaus av like deler blandede sommerbær og sukkerlake.