Laster innhold, vennligst vent..
Iskald jordbærsuppe med mynteparfait

Et sprøtt gitter på toppen gir litt elstra knas til jordbærsuppe med mynteparfait.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv / DR

Iskald jordbærsuppe med mynteparfait

Dette er desserten du forbereder dagen før den skal serveres. Alt er kaldt og anrettes rett før servering. Iskald jordbærsuppe med mynteparfait passer godt til en varm sommerdag.

Slik gjør du

Jordbærsuppe

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Vaniljesukker, tomme vaniljestenger, sukker, jordbær, sitronsaft og vann kokes til jordbærene er møre - ca. 15 minutter.

Jevn en anelse med utrørt maisenna - pass på, bare litt! Skum av og ta gryten av varmen. Fisk ut de tomme vaniljestengene. Kjør hele herligheten med en stavmikser og sett til avkjøling til neste dag.

Myntesirup

Ta bladene av myntekvistene, bladene finhakkes og gjemmes til senere. Kvistene, sukker og vann kokes til sirup 5-6 minutter og tas av varmen. Avkjøles litt.

Mynteparfait

Eggeplommene piskes luftige med en håndmikser. Fisk myntestenglene ut av sirupen og kast dem. Ha sirupen i eggeplommene, litt om gangen mens det piskes. Ha i hakket mynte.

Visp fløten til lett skum og vend den inn i mynteblandingen. Iskremen fylles i 8 utvalgte former (100 ml) og settes i fryseren til neste dag.

Bakte gitter

Sukker og hvetemel blandes. Egget piskes inn, til deigen er uten klumper. Det kan virke umulig, men er det ikke.

Smør stekeplaten lett og jevnt. Ha deigen i en engangs sprøytepose (alternativet er et kremmerhus laget av bakepapir). Klipp av spissen og sprøyt den ut i tynne gitter, ca. 8 cm i diameter. Dryss med litt finhakkede pistasjnøtter. Stekes bare noen få minutter ved 160 °C til de er lett gylne.

Viktig: Løsne gitrene med en palettkniv med en gang de kommer ut av ovnen. De er litt skrøpelige, så det er lurt å lage noen ekstra. De bakte gitrene kan oppbevares forsiktig i en kakeboks et par dager. Legg bakepapir mellom lagene.

Anretning

Iskald suppe øses opp i 8 fine dype tallerkener. Mynteparfaiten tas ut av formene og plasseres midt i suppen. Trykk dem lett ned, så de fester seg til bunnen. Plasser de bakte gitterne på toppen av parfaitene og dryss til slutt over litt finhakkede pistasjnøtter.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR