Iskald jordbærdrikk med lime og ingefær

Et friskt jordbær og limesukker på kanten pynter opp jordbærdrikken.

Foto: Robert Rønning / NRK

Iskald jordbærdrikk med lime og ingefær

Vi ønsker oss varme dager, så vi kan nyte en iskald sommerdrikk. Lise Finckenhagen koker først en sukkerlake med ingefær, så blander hun frosne jordbær med den avkjølte laken i en hurtigmikser.

Slik gjør du

Bland vann, sukker og ingefær i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La laken trekke noen minutter, til laken er avkjølt og den smaker friskt av ingefær. Fjern ingefæren og tilsett limesaft i laken.

Ha jordbærene i en hurtigmikser, tilsett laken og kjør det hele til en slush. Jo mer tinte bærene er, jo mer flytende blir drikken.

Lag en pyntekant på glassene med limesukker. Bland et par spiseskjeer sukker med finrevet limeskall. Dypp kanten av glasset i sukkerlake (eller eggehvite) og så i limesukkeret.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i «Ønskekonsert med KORK» på NRK TV